Get Adobe Flash player

Zelenjavna enolončnica s papriko


Gre za različico tradicionalne italijanske enolončnice iz sveže sezonske zelenjave in začimb.

Sestavine za 4 osebe

  • 1 rdeča paprika
  • 250 g cvetače
  • 200 g korenčka
  • 250 g čebule
  • 250 g krompirja
  • 250 g bučke
  • 200 g jajčevca
  • 2 žlici mlete ostre VITAMINOVE Horgoške paprike
  • 2 stroka česna
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 žlička mletega majarona
  • 1 žlička posušenega timijana
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1 ščepec popra
Težavnost
Čas priprave15min
Čas kuhanja40min
Skupaj55min


Priprava

Papriko, cvetačo, bučke in jajčevec dobro operemo in očistimo. Vso zelenjavo narežemo na poljubno velike koščke. Krompir olupimo, operemo in narežemo na za grižljaj velike kocke. Čebulo in česen olupimo, operemo in drobno sesekljamo.

V večji kozici segrejemo 2 žlici olja, na katerem na hitro popražimo čebulo do zlatorumene barve. Nato v kozico dodamo preostalo zelenjavo in dobro premešamo. Potresemo s sesekljanim česnom, mleto papriko in začimbami ter ponovno premešamo. Vse sestavine prelijemo z litrom vode in kozico pokrijemo ter na zmernem ognju kuhamo približno 30 minut.

Peteršilj operemo, otresemo in drobno sesekljamo. Kuhano enolončnico odstavimo in jo razporedimo na krožnike. Potrosimo jo s sesekljanim peteršiljem in serviramo na mizo