Sestavine za 4 osebe
- 500 g piščančjih prsi brez kože
- 3 žličke sladke rdeče mlete VITAMINOVE Horgoške paprike
- 1 žlička posušenega timijana
- 0,5 žličke mletega popra
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlička soli
- 250 g solate kristalke
- 100 g radiča
- 4 paradižniki
- 2 žlici limoninega soka
|
Čas priprave | | 10min |
|
Čas kuhanja | | 15min |
|
Skupaj | | 25min |
|
Priprava
Piščančje prsi operemo pod tekočo vodo in jih obrišemo s papirnatim brisačami. Vsak kos razrežemo na 2 dela. Natremo jih z mleto papriko, timijanom, soljo in poprom. V večjo p
onev nakapamo 2 žlici olja in ga segrejemo. V segretem olju popečemo meso najprej z ene strani (da dobi zlato rjavo barvo), nato pa še z druge.
Solato očistimo, operemo in raztrgamo liste na velikost grižljajev. Paradižnike operemo, jim odstranimo zelene dele in jih razrežemo na manjše koščke. Solato in paradižnike pretresemo v skledo,
solimo, dodamo preostalo olje in prelijemo z limoninim sokom. Solato dobro premešamo, na vrh položimo pečene piščančje prsi.