Get Adobe Flash player

Piščančja obara z zelenjavo


Doma narejena obara iz piščančjega mesa in zelenjave poboža želodce in nas spravi v dobro voljo.

Sestavine za 4 osebe

  • 50 g olja
  • 1 majhna čebula
  • 300 g piščančjega mesa
  • 250 g kolerabic
  • 100 g rumenega korenja
  • 150 g krompirja
  • 0,5 žličke soli
  • 1 žlica sladke mlete rdeče paprike
  • podmet
  • 2 dl kisle smetane
  • 1 žlica moke
Težavnost
Čas priprave20min
Čas kuhanja45min
Skupaj65min


Priprava

Piščančje meso operemo, osušimo in narežemo na večje kose. Čebulo olupimo in nasekljamo. Korenje ostrgamo (olupimo) in operemo. Kolerabice očistimo in jim olupimo trdo lupino. Krompir olupimo in operemo. Korenje, krompir in kolerabice narežemo na kocke.

Na kuhalnik pristavimo lonec vode in počakamo, da zavre. V drugem loncu segrejemo olje in na njem med mešanjem prepražimo čebulo, da postekleni in zarumeni. Dodamo meso, posolimo, potresemo s papriko in pražimo toliko časa, da se meso enakomerno zapeče iz vseh strani (5 minut). Dodamo še zelenjavo in vse skupaj na hitro premešamo.

Pripravimo smetanov podmet: v lončku zmešamo smetano in moko, da dobimo gladko zmes. Mesu in zelenjavi prilijemo krop in smetanov podmet. Lonec pokrijemo in na zmerni temperaturi kuhamo 25 minut.

Kuhano obaro razdelimo na krožnike in postrežemo.